perjantai 24. kesäkuuta 2016

Juhannusaaton kommentti Brexit-äänestyksen lopputuloksesta

Facebookissa vastaani tuli seuraavanlainen lausahdus koskien Brexit-tulosta: ”Tuollaisista asioista ei pitäisi järjestää kansanäänestyksiä.”

Kyseessä on tiukasti vihreitä ja vasemmistoliiton ihmisiä sympatisoiva henkilö, joka kannattaa vapaata maahanmuuttoa ja aulista rahankäyttöä sillä sektorilla.
Toisaalta puhutaan demokratiasta ja ihmisoikeuksista, toisaalta kannanotossa haisee pahasti totalitarismilta.

Näitä elitistejä mukaillen ei ylipäänsä pitäisi järjestää kansanäänestyksiä, ei varsinkaan silloin, kun kansa voisi äänestää väärin. Eduskunta- ja kuntavaalit on eri asia, koska niistä on jo tullut teatteria. Todelliset päättäjät ovat muualla.

Kauppalehden jutussa kommentoijana on Euroopan parlamentin puhemies Martin Schulz: http://www.kauppalehti.fi/uutiset/britit-uitetaan-kunnolla/FMEJdEPt?ref=facebook:fab0. Tämänkaltaiset lausunnot ovat lapsellisia. Katkeraa on tappio. EU:n johtohenkilöt uhoavat, että tulevissa yhteistyöneuvotteluissa myönnytyksiin ei haluta suostua. Vastavoima Brittien eroon on valtava, niin paljon on ihmisiä, joille nykyisenkaltainen Euroopan Unioni tuo paljon etuja ja ansiotonta valtaa.

 Helsingin Sanomat alkaa uutisoinnissaan jo luoda kauhukuvia (http://www.hs.fi/ulkomaat/a1466734030546?jako=7718560685e74dd1320c73a83602ac8d&ref=tw-share). Sen kanta on ollut koko ajan selvä.  Muun valtamedian tavoin se valmistautuu puolustustaisteluun liittovaltiokehityksen puolesta. 

Ja tottahan toki tässä on myös Venäjä-kortti koko ajan mukana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti