sunnuntai 28. elokuuta 2016

Odessan lähistölläkin on mellakoitu

Jännitteitä eri etnisten ryhmien välillä on kaikkialla. Ukrainassa Odessan lähistöllä kantaväestö on noussut romaneja vastaan kylässä tapahtuneen raa’an murhan johdosta.  Tämän uutisen olen kirjoittanut lenta.ru –sivustolla vastaan tulleen uutisen pohjalta (https://lenta.ru/news/2016/08/28/besporjadki/ ):

Yhdeksänvuotiaan tytön murha Loštšinovkan kylässä Odessan hallintoalueella on aiheuttanut mellakoita. Paikalliset asukkaat ovat tuhonneet mustalaisten asuntoja. Näin kirjoittaa sunnuntaina 28 elokuuta Odessan kaupungin verkkosivut.

Joukkoliikehdintään on osallistunut yli 300 henkeä. Paikallisten viranomaisten ja poliisin puututtua tilanteeseen mellakointi saatiin loppumaan.
Tilanne jatkuu jännittyneenä. Sunnuntaina on pitänyt olla kyläkokous, minkä jälkeen väkivaltaisuuksien pelätään jatkuvan.

Yhdeksänvuotiaan lapsen ruumis löydettiin perjantaina hylätystä talosta kylän laitamilta. Poliisi sai etsintään koulutetun koiran avulla nopeasti kiinni murhasta epäillyn, joksi osoittautui 20-vuotias kylän romaanivähemmistöön kuuluva asukas.  Tutkintaviranomaiset eivät sulje pois mahdollisuutta, että lapsi on raiskattu, mutta viime kädessä sen selvittää oikeuslääketieteellinen tutkimus.

Kyläläisten vihan herätti se, että murhasta epäilty kuuluu romaanivähemmistöön. Paikallisten asukkaiden mukaan romanit ja ovat asukkaiden mukaan tehneet ryöstöjä ja varkauksia, levittäneet huumeita, harjoittaneet väkivaltaa muita kyläläisiä kohtaan ja herättäneet pelkoa. Viranomaiset eivät ole reagoineet valituksiin, minkä vuoksi ihmiset ovat päättäneet oma-aloitteisesti karkottaa romanit kylästä.

Eri tietolähteiden mukaan muutaman tunnin aikana on tuhottu noin 6-7 taloa, joissa on asunut noin 12 romaniperhettä. Itse romanit ehtivät nopeasti poistua asunnoistaan ennen raivostuneiden kyläläisten saapumista.
Mellakoitsijat ovat rikkoneet ikkunoita, tuhonneet omaisuutta, huonekaluja ja aitoja. Muutamia taloja on yritetty polttaa.
Lisää samasta tapahtumasta löytyy täältä:


Videokuvaakin on nähtävissä:


Itse olen tämänkin uutisen johdosta sanaton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti