lauantai 12. toukokuuta 2018

Koulukiusaajien maa


Yleisradion eräitä ohjelmia seuranneena en yhtään enää epäile, miksi Suomi on koulukiusaajien maa. Mallit saamme Tv-ruudusta suoraan olohuoneeseen.

Voimia Huhtasaarelle ja muille kiusatuille!

Arto Luukkanen on kirjoittanut asiasta osuvan blogitekstin. Hän nostaa Neuvostoliiton historiasta esille Andrei Vyšinskin.  Näin Luukkanen muun muassa kiteyttää:

Vyšinsky vahti tarkasti sitä, että oikeus ei suinkaan tutkisi todisteita vaan keskittyisi siihen, että syytettyjen todistukset olisivat linjassa kuulusteluissa annettujen ”mukiloitujen” tunnustusten kanssa.

Olen itse kirjoittanut Vyšinskista täällä. Kaiken kaikkiaan hän oli hyvin ristiriitainen hahmo, jota Stalin onnistui pitämään otteessaan jonkun menneisyyden ”virheen” takia.  Hänen uskollisena koirana mies sai vapaan kentän itsensä toteuttamiselleen. Valta sokaisi, mutta se kostautui viimeistään miehen jälkipolvelle. Vaimon ja perheen ainoan tyttären elämä miehen kuoleman jälkeen ei tainnut olla kovin ruusuista. Andrei Vyšinskin elämän viimeiset kuukaudet Stalinin kuoleman jälkeen toivat seuralaiseksi pelon, joka raastoikin miehen lopullisesti. Hän menehtyi sydänkohtaukseen YK:n suurlähettiläänä New Yorkissa puolitoista vuotta Stalinin kuoleman jälkeen.

Nuo vallan uskolliset koirat jylläävät myös meidän ajassamme. Toki nyt eletään erilaisessa maailmassa eikä kenenkään henki ole suoranaisesti uhattuna.

Tässä nyt ajankohtaisessa LH:n tapauksessa on samalla kyseessä jonkinlainen hegemoniakamppailu. Jyväskylän yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan jo itsenäisesti tekemään päätökseen ei haluta tyytyä.  Se on näpäytys, jolla halutaan korkeakoulujen ja oppilaitosten opetushenkilökunta ruotuun. Mahdollisessa opinnäytetyön vilppitapauksessa tulisi työn ohjaaja ja sen hyväksymistä esittäneet henkilöt asetettava vastuuseen ja samalla asetettava näiden henkilöiden koko toiminta tutkinnan alle. Mitäköhän lie kulisseissa on tähän mennessä jo tapahtunut…

Ei muuta tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti